Cosul dumneavoastra
 x 


Hormon de inradacinare Rhizopon AA 0,5% pudra

Hormon de inradacinare, sub forma de pudra.
Mai mult

440,14 L TVA incl.
Cod produs: RHZ-AA100

Rhizopon AA este un hormon de inradacinare, sub forma de pudra. Substanta activa este o auxina, acidul 3-indolilbutiric. Rhizopon este utilizat in mod curent in pepinierele si serele olandeze, la inmultirea speciilor lemnoase si floricole (erbacee).

Care este rolul auxinelor la inradacinare?

Auxinele joaca un rol foarte important in procesul de inradacinare. Acestea sunt sintetizate in mod natural in planta, dar in cantitati mici. Atunci cand se detaseaza un butas de la planta mama, auxinele coboara din varfurile de crestere spre baza butasului.

Atunci cand la nivelul celulelor de la baza butasului s-a realizat un anumit nivel de auxine, acestea se reprogrameaza, transformandu-se in celule radiculare (ale radacinii), cu rol in absorbtie.

Ce rol are un hormon de inradacinare?

Plantele sintetizeaza auxine in cantitati scazute. De aceea, in functie de specie, inradacinarea naturala se realizeaza mai usor, cu greutate sau aproape deloc. Aplicand un hormon de inradacinare (Rhizopon AA) la baza butasului, aducem un aport substantial de auxine naturale. Astfel, celulele din parenchimul inferior (acolo unde a fost aplicat hormonul) se transforma treptat in celule radiculare, cu rol de absorbtie. Radacinile rezultate vor fi mai numeroase, uniform distribuite si viguroase.

Nu exista comentarii pentru acest produs.
Alte persoane au mai cumparat si...